Czwarty dzień wymiany rozpoczęliśmy od zwiedzania targowiska miejskiego. Na początku mieliśmy chwilę wolnego czasu, aby zachwycać się produktami, które można tam kupić. Były to między innymi owoce morza (niektóre wciąż żywe!), ryby, wina, warzywa, i inne produkty regionalne. Następnie zostaliśmy zaproszeni do degustacji lokalnych specjalności.

Mogliśmy spróbować różnego serów rodzaju oraz ciast (m.in galette i brioche). Jednak przysmakiem, który wzbudził w nas największe emocje były ostrygi, których spróbowali jedynie najodważniejsi z naszej polskiej grupy. Za to zajadali się nimi Włosi, Hiszpanie i oczywiście Francuzi. Po nacieszeniu oczu wielobarwnością sprzedawanych na targowisku produktów i zrobieniu zakupów udaliśmy się na obiad do szkoły. Popołudnie i wieczór organizowały nam rodziny goszczące. 

Martyna Gałus

Brązowa Tarcza

Kalendarz

100 lat "Górki"

Projekty unijne

 

rpo

 

 

 

Ustawienia szablonu
Wybierz kolor
Red Green Blue Gray
Kolor tła
Kolor tekstu
Czcionka Google
Rozmiar czcionki
Krój czcionki
Scroll to top